fbpx

Boot met 16 vreemdelingen onderschept op Marowijnerivier, bootsman en assistent springen in rivier

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Albina in Marowijne (Suriname) heeft vrijdag een boot met 16 vreemdelingen onderschept.

Tijdens surveillance van de politie op de Marowijne rivier, werd de motorist aangemaand de boot tot stilstand te brengen, waaraan hij gehoor gaf. Kort daarna sprongen hij en zijn vermoedelijke assistent in de rivier.

De andere opvarenden, allen vreemdelingen die zich in de boot bevonden, werden staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het betreft in deze elf Cubanen en vijf Brazilianen.

Al deze vreemdelingen bleken legaal het land Suriname te zijn binnengekomen. Zes hunner blijken de status van kort verblijf te hebben, terwijl de verblijfsperiode van de rest reeds is vervallen.

De vreemdelingen wiens verblijf reeds is vervallen, zijn in Vreemdelingen bewaring genomen. Het verder onderzoek ter zake mensensmokkel is overgedragen aan de afdeling Trafficking in Persons (TIP).

BEKIJK OOK
Man door gewapende criminelen overvallen en beroofd van BMW, goud en geld

Onderzoek wees uit dat de vreemdelingen zich hadden begeven naar Frans-Guyana, maar aangezien zij daar niet aan hun trekken zijn gekomen, zij de intentie hadden om uit te wijken naar de richting van Brazilië.

De motorist en zijn vermoedelijke assistent, die vermoedelijk ook vreemdelingen zijn, zwommen een aangrenzend gebied op en konden zo uit handen van de politie blijven. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.

De surveillance op de rivier werd vervolgens versterkt door de militairen die zijn gestationeerd op Albina.