Bond ROS legt wensenpakket voor aan Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- De Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ABP ROS) ontmoette vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op 5 mei om namens haar leden een wensenpakket voor te leggen.

De delegatie bestond uit Glenn Swamipersad (voorzitter), Johannes Afiankoi (penningmeester) en Hudolgo Palmtak (secretaris).

Volgens de bond is er een goede communicatie met de huidige minister van ROS, Gracia Emanuels dus is er ruimte, tijd en rust om de vraagstukken die in het wensenpakket zijn opgenomen aan te pakken.

Eén van de zaken waar de bond spoedig aandacht voor heeft gevraagd is de loonreeks van de bestuursambtenaren.

Sinds 2018 zijn er geen bevorderingen geweest bij de bestuursdienst, vanwege het feit dat deze pas geschied na afronding van specifieke opleidingen.

Echter zijn deze vanaf 2018 niet door de overheid aangeboden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname is binnen 10 jaar een zeer rijk land dankzij slim beleid

Verder is aandacht gevraagd voor het uniform van de bestuursambtenaren welke momenteel niet aan de gestelde eisen voldoet.

Ook gaf de bond aan dat er ruim 1500 ambtenaren in dienst zijn bij ROS, waarvan enkele net voor de verkiezingen zijn aangenomen.

Deze ambtenaren verrichten wel werkzaamheden, maar hebben 10 maanden geen salaris ontvangen. Met de vp zijn voor de ambtenaren, waarbij er onduidelijkheden bestaan afspraken gemaakt.

Zij moeten voorlopig thuisblijven en zich elke vrijdag aanmelden om in te tekenen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is nog bezig met een breedvoerig onderzoek. Omdat het om complexe gevallen gaat duurt het onderzoek wat langer.

Er moeten per geval namelijk heel wat stations worden onderzocht, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Overige berichten