fbpx

Blonde vrouw klaagt over racisme in Suriname

GFC LIFESTYLEREDACTIE Wat een laag niveau zeg! De reacties van sommigen zijn veelzeggend! Ik zou eigenlijk geen woorden hieraan vuil moeten maken.

Maar dat doe ik toch omdat er grenzen zijn en er kennelijk sprake is van een groot maatschappelijk probleem in Suriname. Een deel van de mensen voelt zich veel te snel op de tenen getrapt.

Dat zegt de blonde vrouw die recent via GFC heeft aangegeven dat inkopers in Suriname van cosmetische producten te weinig rekening houden met personen die een lichte haarkleur hebben.

Ze kreeg naar aanleiding hiervan kritiek met een racistisch tintje te verwerken op sociale media.

BEKIJK: Blonde vrouw in Suriname klaagt: er is geen haarkleurspoeling voor onze soort in dit land

De dame vertelde steeds moeite te hebben om haarspoelingen in het land te vinden die geschikt zijn voor mensen met blond haar.

Ze benadrukte dat er wel voldoende haarverf in die lichte kleur te vinden is, maar dat is niet het geval met haarspoelingen.

“De reacties van velen op FB naar aanleiding van een zeer eenvoudig punt dat ik terecht  via de media heb gemaakt zijn ronduit absurd, denigrerend, onbeschaafd en racistisch. De haat druipt er vaak vanaf”, zegt ze aan de GFC LIFESTYLEREDACTIE.

De dame die samen met haar donkergekleurde Surinaamse vriend in Paramaribo woont, kan het niet verwerken dat er op sociale media zo negatief en vol haat wordt gereageerd op haar simpele constatering.

Sommigen schreven zelfs dat de blonde maar moet opdonderen uit het land, en dat alleen maar omdat ze het niet eens is met de inkoopstrategie van ondernemers die volgens haar te weinig rekening houden met lichtgekleurde mensen.

Haar vriend vertelt aan GFC dat hij zich diep schaamt voor de stompzinnige en racistische haatreacties van zijn landgenoten.

“De personen die zo reageren hebben wellicht een zeer laag ontwikkelingsniveau, een minderwaardigheidscomplex  of kampen met onverwerkte emoties”.

“Duidelijk is dat er een ernstig gebrek aan scholing en fatsoen bij hen is en ze niet veel nodig hebben om uit hun vel te schieten! Ze staan zo bol van emoties dat een normale en nota bene correcte uitspraak van mijn vriendin hen al bijna laat “exploderen”.

BEKIJK OOK
Tientallen miljoenen mannen impotent en het aantal neemt toe

“Het is om je dood te schamen. Normale opbouwende reacties op sociale media komen tegenwoordig heel sporadisch voor”, is zijn mening.

Hij evenals zijn vriendin blijven er overigens bij dat er geen of nauwelijks plekken in Suriname zijn waar er haarspoelingen te koop zijn voor diegenen met een lichte haarkleur.

“Ik ben zelf met mijn vriendin geweest naar DA, Andy, Happy, Gompie en nog tal van andere zaken, ze hebben geen of nauwelijks haarspoelingen in de kleur die ze nodig heeft”.

“Dus niemand op sociale media hoeft mij nonsens te komen vertellen”, stelt hij.

Het koppel benadrukt dat ze geen punt meer willen maken over haarspoelingen.

Het gaat hen nu om de giftige haatcommentaren van opvliegende racistische mensen die al moeite hebben met een eenvoudige constatering van een lichtgekleurd persoon!

Jennifer Atmo | GFC Nieuws Het KIVC dat kennis heeft genomen van de ophef op sociale media, laat aan GFC weten het ook stuitend te vinden dat er dergelijke kwetsende commentaren worden geleverd.

Het VrouwenCollectief roept een ieder op zich niet schuldig te maken aan beledigingen en racisme op sociale platforms of waar dan ook.

“Het is onbegrijpelijk dat een persoon die in de media een punt maakt over zoiets eenvoudigs als het inkoopbeleid van haarkleurspoelingen, op sociale media moet lezen dat ze maar moet oprotten naar haar eigen land. Hebben mensen zo’n kort lontje?”.

“Ze heeft alle recht om dat probleem ter sprake te brengen”, zegt Jennifer Atmo (FOTO) van het VrouwenCollectief aan GFC.

“Het plaatsen van racistische en beledigende haatcommentaren getuigt van een abominabel laag ontwikkelingsniveau. Diegenen die dat doen zijn simpelweg zeer asociaal”.

“Het is juist elegant en beschaafd om respectvol met elkaar om te gaan, ongeacht huidskleur of afkomst. Toon respect voor elkaar”, aldus Jennifer Atmo.

Foto haarbehandeling ter illustratie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER