fbpx

Bloedsuiker meten in ‘s Lands Hospitaal op Wereld Diabetesdag

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag is het ‘Wereld Diabetesdag’ en wordt deze dag beschouwd als de belangrijkste wereldwijde bewustwordingscampagne voor diabetes.

‘Wereld Diabetes Dag’ werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld. In 2007 heeft ‘Wereld Diabetesdag’ voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Het doel van ‘Wereld Diabetes Dag’ is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

‘Wereld Diabetes Dag’ wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.

BEKIJK OOK
Suriname HEARTS Initiatief gelanceerd

Ook in ‘s Lands Hospitaal is een activiteit georganiseerd om bij te dragen in de bewustwording. Een team van verpleegkundigen was belast met de organisatie en koos ervoor gratis aan het personeel en bezoekers aan te bieden om hun glucose te laten meten en aan de hand van andere metingen zoals, de lichaamslengte en het gewicht, de BMI te berekenen.

Body Mass Index (BMI) Body Mass Index wordt vaak afgekort tot BMI. Het is een maat voor de verhouding tussen je gewicht en je lengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je gewicht in relatie tot je lengte.

Het personeel en de bezoekers hebben dankbaar gebruik gemaakt van dit aanbod.