fbpx

Black Panther: Wakanda Forever grootste door vrouwen geleide superheldenfilm ooit in de VS

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Black Panther-vervolg, Wakanda Forever, had een enorme leegte te vullen, zowel in de film als in het echte leven met het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman.

Maar misschien was een zilveren randje dat gepaard ging met de talloze scriptwijzigingen die nodig waren door het verlies van Boseman / T’Challa het feit dat in de plaats van T’Challa, zijn omringende vrouwelijke co-cast op de voorgrond kon treden.

Dit omvat niet alleen Letitia Wright’s Shuri, maar Angela Bassett (Queen Ramonda), Danai Gurira (Okoye) en Lupita Nyong’o (Nakia), die samen Wakanda Forever een recordbrekende film maakten in een categorie waarvoor het eerder niet zou zijn overwogen.

Op het moment van schrijven hebben de cijfers van Box Office Mojo het binnenlandse bruto van de Black Panther-sequel bijna $ 435 miljoen, wat betekent dat Black Panther: Wakanda Forever de grootste door vrouwen geleide superheldenfilm ooit in de VS is en Captain Marvel ($ 426,8 miljoen), Wonder Woman ($ 412,8 miljoen) en Black Widow ($ 183,65 miljoen) verslaat.

Hoewel Shuri’s rol in Wakanda Forever in het vervolg natuurlijk werd uitgebreid met de afwezigheid van T’Challa, onthulde Letitia Wright in een recente Empire-podcast dat Shuri die de mantel van de Black Panther aannam altijd een zet was die gepland was, waarbij Marvel Studios oorspronkelijk wilde dat zowel T’Challa als Shuri tegelijkertijd de Black Panther-mantel zouden aannemen.

BEKIJK OOK
Dave Bautista krijgt nooit romantische komedieaanbiedingen: 'Ben ik zo onaantrekkelijk?

Wright ging ook in op de trots die ze voelde om “de eerste superheld te zijn die een zwarte vrouw is in een Marvel Cinematic Universe-film” en opende de deur voor toekomstige actrices om hetzelfde succes te vinden in het MCU.

“Maar nu we de cirkel rond hebben dat de film uit is, ben ik gewoon heel trots op mezelf. Als zwarte vrouw, als eerste superheld die een zwarte vrouw is in een Marvel Cinematic Universe-film die die nummers doet, wordt geschiedenis geschreven terwijl we hier zitten, en ik maak er deel van uit, en dat voelt surrealistisch. En die deur is net geopend voor een andere zwarte vrouw om dat te gaan doen, dus ik ben gewoon trots, en ik weet dat mijn broer ook echt trots op me zou zijn.”