Beveiligingsambtenaar door politie Albina aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Albina heeft in de voormiddag van 31 mei de 34-jarige beveiligingsambtenaar Selwin P. aangehouden.

De wetsdienaren deden na de melding van een schietincident bij een winkelpand te Papatam de locatie aan voor onderzoek. Daarbij werd geconstateerd dat Selwin naast zijn beroep als beveiligingsambtenaar ook als security guard fungeerde bij voornoemd winkelpand.

Op een bepaald moment kreeg hij een woordenwisseling met een klant, die uitliep in een worsteling tussen de twee.

Selwin haalde zijn dienstwapen tevoorschijn en bij die gelegenheid ging er een schot af die een onschuldige burger raakte die niets met de zaak te maken had. Deze onschuldige burger, ene P. liep een in en uit schotwond op in zijn buikstreek.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Celstraf voor dienstvrouw die sloeg en spuugde op 72- jarige bedlegerige patiënt

Tijdens de worsteling met de klant bracht de beveiligingsambtenaar de man met de kolf van het dienstwapen een slag toe op zijn hoofd. De klant liep een gapende wond op.

De twee gewonde slachtoffers werden voor medische hulp afgevoerd naar de Franse kant.

De beveiligingsambtenaar werd bij aankomst van de politie direct in de boeien geslagen. Hangende het verder onderzoek is hij samen met het in beslag genomen dienstwapen overgedragen aan de rechercheurs van regio Oost.

Bij de voorgeleiding heeft Selwin een volmondige bekentenis afgelegd en achter slot en grendel geplaatst.

Overige berichten