Bestuursambtenaren komen op voor salariscorrectie

GFC NIEUWSREDACTIE- Vertegenwoordigers van bestuursdiensten uit alle districten zijn vandaag getogen naar het kabinet van de vicepresident in Suriname.

Zij waren er om hun bondsbestuur te ondersteunen, die op 6 september in gesprek was met waarnemend president Ronnie Brunswijk.

Het doel van de bond was het bespreken van een wensenpakket van de bestuursdienst.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kinderen van alleenstaande moeders worden 10 keer vaker alcoholist of andersoortige verslaafde, zegt relatiecoach

In 2019 zou er volgens afspraken met de toenmalige regering, de dienst uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid worden gelicht. Daarna zouden specifieke loonreeksen voor deze dienst worden besproken. Echter is dat niet gebeurd.

Dit was aanleiding voor de bestuursambtenaren om acties te ondernemen. Het gesprek met Brunswijk was vruchtbaar, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Brunswijk bleek niet op de hoogte te zijn dat zaken van de Bestuursdienst nog niet in orde waren. Hij heeft met betrokken actoren afspraken dat binnen kort termijn de opgebrachte aandachtspunten van de bestuursdienst zullen worden gefinaliseerd.

De bond toonde zich tevreden met gemaakte afspraken.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten