fbpx

Bericht over executie Surinaamse drugskoerier binnen 10 dagen in Sri Lanka berust niet op waarheid

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse advocaat, Aashna Kanhai, zegt in gesprek met D-TV dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de Surinaamse drugskoerier die is aangehouden in Sri Lanka binnen 10 dagen zal worden geëxecuteerd.

Sri Lanka heeft de doodstraf nog op papier, maar dat wordt al tientallen jaren niet meer uitgevoerd. Indien veroordeeld tot de doodstraf zal die worden omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

Volgens mediaberichten in Sri Lanka reisde de drugskoerierster vanuit Suriname naar Brazilië. Van Brazilië is ze naar Qatar gereisd en stapte vervolgens aan boord van Qatar Airways-vlucht QR 662 naar Sri Lanka. Bij aankomst op de luchthaven werden de drugs ontdekt. De verboden middelen waren verborgen in vijf blikken die waren geëtiketteerd als voedsel.

Advocaat Maureen Nibte zegt op social media dat deze zaak heel ernstig is. “Ik kan kort aangeven dat er achter de schermen heel veel gebeurt, op diplomatiek niveau. Ik heb namens de familie persoonlijk contact met Buitenlandse Zaken. Voor ’t overige wil ik niks meer kwijt en varen wij volledig op het kompas van BuZa”, aldus Nibte.

BEKIJK OOK
LVV Nickerie slaat alarm: rattenplaag op rijstvelden

Na het vooronderzoek heeft de Narcotica Controle Unit van de Sri Lankaanse Douane de verdachte overgedragen aan het Narcotica Bureau van de Politie voor verder onderzoek.

Op social media wordt sinds het weekend druk gespeculeerd over het lot van de 26-jarige vrouw.

Kanhai benadrukt dat zij in voorarrest is en is er op dit moment absoluut geen sprake van een vonnis, zoals een krant in Suriname vanmorgen meldde.