fbpx

Belgische minister van Justitie onder bescherming wegens ontvoeringscomplot

GFC NIEUWSREDACTIE- De Belgische minister van Justitie bleef maandag onder bescherming nadat vier mensen die verdacht werden van deelname aan een complot van vermeende drugscriminelen om hem te ontvoeren, in Nederland werden gearresteerd.

Vincent Van Quickenborne zei in een bericht op sociale media dat hij “veilig en in goede handen” is, maar de komende dagen enkele geplande activiteiten zal moeten overslaan.

In een videoboodschap van de RTBF zei Van Quickenborne dat hij door de federale aanklager van het land werd geïnformeerd dat hij het doelwit was van een ontvoeringscomplot en dat de verdachten binnenkort aan België zouden worden uitgeleverd.

In zijn toespraak noemde de minister de ‘drugsmaffia’.

De Belgische premier Alexander De Croo noemde de dreiging tegen Van Quickenborne ‘puur onaanvaardbaar’.

BEKIJK OOK
Paus ontslaat wereldwijd katholiek liefdadigheidsleiderschap, benoemt commissaris

“Laat me duidelijk zijn: we laten ons door niemand intimideren”, schreef De Croo op Twitter.

Naast de vier arrestaties is ook een automatisch wapen en een fles benzine gevonden in een voertuig dat in de stad Kortrijk was gespot. Van Quickenborne is burgemeester van de stad.

Met duizenden containers die Antwerpen elke dag bereiken, is de havenstad een van Europa’s belangrijkste toegangspoorten voor cocaïne en is België uitgegroeid tot een belangrijk knooppunt voor de handel in drugs naar Europa.

De voorbije twee jaar verrichtte de Belgische politie enkele tientallen arrestaties tijdens operaties van ongekende omvang.

Foto: Associated Press