fbpx

Bedrijfsleven en vakbonden: samenleving en economie niet in staat om 15% BTW te dragen

GFC NIEUWSREDACTIE- De ontwerpwet met als voorstel de verhoging van Wet Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) met 15% zal volgens het bedrijfsleven en vakbonden ernstig verstorend werken in de reeds fragiele economie.

“Bovendien zullen de doelen, zoals inkomstenvergroting van de overheid, nauwelijks bereikt worden in vergelijking tot de schade die het zal aanrichten in de concurrentiepositie van het bedrijfsleven onderling en al ernstig verzwakte koopkracht van de samenleving”, wordt aangehaald in een brief aan De Nationale Assemblee (DNA).

In de brief hebben de organisaties hun kanttekeningen geplaatst tegen de wet en stellen voor een BTW van 5%. Ook de NDP-fractie vindt dat de BTW 5% moet zijn, want de samenleving zal een hoger percentage niet kunnen dragen. Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft het percentage van 15% intussen teruggebracht naar 11.5%.

BEKIJK OOK
Santokhi: “OAS moet als kenniscentrum functioneren om grote vraagstukken aan te pakken”

De brief aan DNA is getekend door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, Kamer van Koophandel en Fabrieken, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, de PWO, C-47, CLO, Suriname Chinese United Association, de FOLS, de Moederbond en de Akmos.

Vandaag heeft de voorzitter van de commissie van rapporteurs, Asis Gajadien, een ontmoeting met de betrokkenen om te praten over de voorstellen.

Minister Achaibersing zal om 13.00 uur antwoord geven op de vragen die gesteld zijn door de Assembleeleden.