Barhouders riskeren intrekking vergunning bij niet naleven vergunningsvoorwaarden

GFC NIEUWSREDACTIE- Barhouders die zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden riskeren intrekking van hun vergunning.

Dat maakte een speciaal team bestaande uit de politie, penitentiaire- en beveiligingsambtenaren bekend tijdens een verhoogde surveillance het afgelopen weekend in het district Commewijne.

In deze gaat het om controles te Richelieu, Tamanredjo, Nieuw-Amsterdam en Mariënburg.

De politie heeft corrigerend en verbaliserend opgetreden. Daarbij zijn er in totaal 13 personen beboet. De wetsdienaren hebben in totaal 10 voertuigen doorzocht.

De overtredingen waarop de verkeersovertreders beboet zijn geworden, zijn onder andere:

Rijden zonder een rijbewijs
Rijden zonder dat het voertuig is verzekerd
Het voertuig niet ter herkeuring aangeboden
Rijden met een defecte koplamp

In de nabije omgeving van het veerplein constateerden de wetsdienaren tijdens surveillance, dat barhouders de vergunningsvoorwaarden niet naleefden. Zij werden aangezegd om zich te houden aan de voorwaarden met betrekking tot de openings- en sluitingstijden, anders zou hun vergunning worden ingetrokken.

Een Caféhouder moest terstond zijn deuren sluiten, aangezien op de vergunning duidelijk vermeld staat dat hij tot 23.00 uur open mag zijn. De hangjongeren die met hun voertuigen ter plaatse waren, werden ook van de plaats verwijderd.

OOK INTERESSANT
Ambassadeur Walter Oostelbos overhandigt geloofsbrieven aan president Santokhi

Na de verkeerscontroles en surveillance in Commewijne verplaatste het team zich naar Paramaribo.

Ter hoogte van het pompstation aan de Van ‘t Hogerhuysstraat constateerden de wetsdienaren dat een bestuurder luid muziek vanuit zijn voertuig afspeelde. Deze automobilist moest onder begeleiding van de politie rijden naar het politiebureau Nieuwe Haven.

Bij aankomst werd de overtreder voor de formele afhandeling van de zaak overgedragen aan de dienstdoende wetsdienaren.