Bacovenbedrijf FAI krijgt financiële injectie van SRD 5 miljoen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering zal een financiële injectie van ruim SRD 5 miljoen geven aan de Food and Agriculture Industries N.V.

Dit is binnen de Raad van Ministersvergadering (RVM) van 21 juli onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk besloten.

Het betreft een lening welke ten laste komt van het miniserie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en is uitsluitend bedoeld als koopkrachtversterking van het 1063 tellend FAI-personeel.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw met zandloperfiguur eet één keer per dag en draagt dagelijks een korset

LVV-minister Parmanand Sewdien van Landbouw gaf mee dat de lonen en salarissen van het FAI- personeel, die in een zwakke financiële positie verkeren, de afgelopen periode niet zijn aangepast.

Het bedrijf is thans bezig met een doorstart om de basis te leggen voor verhoging van de commerciële activiteiten waardoor het niet in staat is een aanpassing van de lonen en salarissen door te voeren. Daarom is er dan ook een beroep gedaan op het ministerie van LVV.

De regering heeft er alle baat bij dat er rust is binnen dit bedrijf waardoor de uitvoering van het urgentieplan gestadig doorgevoerd kan worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten