fbpx

Arbeider en handlangers opgepakt voor verduistering gelden werkgever en inbraak in zijn woning

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Livorno heeft op 5 september de vier verdachten: Vergilio B. en Daniel G. beiden (23), Gervin S. (25) en Derrillio S. (22) opgepakt vanwege verduistering en inbraak in de woning van een ondernemer.

De ondernemer Prewisch A. deed respectievelijk op 26 augustus en op 5 september aangifte van diefstal uit zijn woning en verduistering van gelden uit zijn bedrijf en valsheid in geschriften tegen een arbeider.

Naar zeggen van de aangever maakte de arbeider vervalste bonnen, nadat diensten waren geleverd voor reparatie van voertuigen. De arbeider viel door zijn vreemd gedrag door de mand. De benadeelde bekeek toen naar de camerabeelden en zag hoe de arbeider de handelingen heeft gepleegd.

Bij confrontatie op het politiebureau heeft de arbeider Vergillio toegegeven de ondernemer te hebben benadeeld. Hij werd direct ter voorgeleiding aangehouden, waarna de zaak voor verder onderzoek werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

BEKIJK OOK
Sewdien naar IICA-meeting in Costa Rica

Bij de diefstal uit de woning op 26 augustus zijn weggenomen een groot geldbedrag in SRD en vreemde valuta’s, een laptop, een tablet, twee dure horloges van het merk Hugo Boss en dure parfums.

De verdachte Vergillio werd voor deze diefstal flink aan de tand gevoeld en na enige tijd bekende hij samen met de drie andere kompanen de inbraak te hebben gepleegd.

Op zijn aanwijzing werden zijn drie kompanen op verschillende adressen opgespoord en aangehouden. Tijdens een onderzoek in de woning van twee verdachten werd een deel van de gestolen goederen teruggevonden. Het gaat hierbij om de twee horloges, een tablet, een laptop en een parfum.

De vier verdachten zijn in verzekering gesteld.