fbpx

Apptastic, het eerste Surinaamse bedrijf met ISO 9001:2015 certificering in Custom Software Development

GFC NIEUWSREDACTIE- Het software-ontwikkelingsbedrijf Apptastic is het eerste Surinaamse bedrijf dat de ISO 9001:2015 kwaliteitskeuringsmerk heeft behaald in het ontwikkelen van op maat gemaakte software applicaties en het (her) inrichten van bedrijfsprocessen.

In de afgelopen 10 maanden is het bedrijf druk bezig geweest met het certificeringsproces waarbij het hele team actief betrokken is geweest in de verschillende facetten van de ISO standaard.

Vanuit de kernwaarde van Apptastic “Be Innovative: stepping up our game!”, die de drang naar professionalisering ondersteunt, is de stap gemaakt richting certificering. Hierbij zijn de bedrijfsprocessen gecontroleerd door een onafhankelijk internationaal orgaan.

‘Wij werden gedwongen om onze bedrijfsprocessen bij te stellen’, zegt Rajiv Hieralal, directeur van Apptastic. Hij weet dat zijn team nu op een nog hoger niveau functioneert en dit pas het begin is van het certificeringstraject.

BEKIJK OOK
Lichaam 94-jarige man in verre staat van ontbinding in woning aangetroffen, mogelijk misdrijf

De ISO 9001 standaard heeft aangetoond dat het Surinaamse software-ontwikkelingsbedrijf in staat is om consistent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en de regelgeving.

‘Als men praat over op maat gemaakte software bouwen van goede kwaliteit, dan denkt men al gauw aan een buitenlands bedrijf. Wij hebben hiermee aangetoond dat Surinaamse bedrijven absoluut niet onder doen’, aldus Hieralal. ‘Het is een must dat elk goed draaiend bedrijf steeds werkt aan haar kwaliteit en voor continuïteit zorgt.

Het bedrijf kan nu ook exporteren naar het internationale en regionale publiek.