Ambassade Japan doneert US$ 115.218 voor modernisatie Landbouwmarkt Kwatta

GFC NIEUWSREDACTIE- De ambassade van Japan in Suriname heeft een bedrag van US$ 115.218 gedoneerd aan het bestuur voor modernisatie van de Landbouwmarkt Kwatta.
Het gaat “ The Project for the Renovation of the Fish and Meat Hall of the Kwatta Agricultural Market”.
Deze donatie is ter beschikking gesteld vanuit de Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects from the Embassy of Japan.
Doordat de markt geloof en progressie uitstraalt is deze donatie, na intensieve inzet van het bestuur van de markt goedgekeurd door de overheid van Japan, ten behoeve van de renovatie en uitbreiding onder de internationale standaarden van de vis- en vleeshal.
In juni 2001 werd al een projectdossier aan de Japanse Ambassade in Suriname aangeboden, waarna de Japanse regering besloot om de Stg. S. Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta een bedrag van bijkans USD 90.000, – te doneren.
Met de ondertekening van de overeenkomst “The Project for the Renovation of the Fish and Meat Hall of the Kwatta Agricultural Market” kunnen de standhouders en consumenten van deze markt, binnenkort een uitgebouwde en volledig gekoelde vis- en vleeshal tegemoet zien.
De renovatie en uitbreiding betreffen onder andere een uitbreiding van de vis- en vleeshal met ruim 12 meter waardoor er meer standhouders geaccommodeerd kunnen worden. De hele hal zal volledig geplafonneerd en geëlektrificeerd worden.
De wanden zullen beglazen worden opdat de hal geheel afgesloten wordt en direct ook voorzien zal worden van airco’s. De vloer zal netjes betegeld worden en de verkooptafels zullen met roestvrij stalen platen bedekt worden.
Met deze transformatie zullen er 75 standhouders in een moderne ruimte gefaciliteerd worden en de klanten van de markt zullen er aangenamer en ook volgens hogere standaarden betere kwaliteitsproducten kunnen kopen, meldt het bestuur.