fbpx

Adviesraad van ‘The Dr. Oz Show’ had mensen zonder medische opleiding die nepbehandelingen promootten

GFC NIEUWSREDACTIE- De Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse Senaat die Pennsylvania vertegenwoordigt en voormalig talkshowhost Mehmet Oz vertrouwde op een medische adviesraad om beweringen te ondersteunen die hij deed in ‘The Dr. Oz Show’.

Onder praktiserende oncologen en gecertificeerde psychologen omvatte het bestuur mensen die geen formele medische opleiding hadden gehad en nepbehandelingen promootten.

Dr. Ben Abella, een spoedarts in Philadelphia, vertelde Insider dat het 43-koppige bestuur een “aura van legitimiteit” projecteerde op Oz en zijn show, die 13 seizoenen liep en afgelopen december werd geannuleerd nadat Oz besloot zich kandidaat te stellen voor het ambt.

BEKIJK OOK
Meta zet sommige werknemers op ’30-dagenlijst’ te midden van inkrimping

Abella hielp bij het organiseren van een evenement genaamd “Real Doctors Against Oz” ter ondersteuning van Oz’s politieke tegenstander, de Democratische kandidaat voor de Amerikaanse Senaat John Fetterman.

Abella zei dat Oz de show en zijn adviesraad gebruikte op manieren die ten prooi vielen aan de wens van kijkers om gezond te zijn en in plaats daarvan hen “misleidende” huismiddeltjes en behandelingen voorzagen.

Behandelingen die in het beste geval, zei hij, nutteloos en in het slechtste geval gevaarlijk waren.

De advocaten van Oz hebben nog niet gereageerd op de aantijgen.