fbpx

Acties bij AZP onmiddellijk opgeheven

GFC NIEUWSREDACTIE- De acties bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn vandaag per onmiddellijk opgeheven.

Volksgezondheid en de directie van het AZP hadden dinsdag een kort geding aangespannen tegen de bond die maandag in actie ging. Hoewel enkele afdelingen dispensatie kregen, besloot de leiding van het ziekenhuis om de bond voor het gerecht te slepen.

De rechter heeft vandaag echter geen vonnis gewezen, maar comparitie van partijen gelast. Hierdoor gaan partijen weer om de tafel. Bij de rechter is een tijdslijn afgesproken waarbinnen zaken moeten worden gerealiseerd.

Over de loonreeks is afgesproken dat binnen zes maanden dit traject rond moet zijn. Het gaat om een integrale aanpak. Op 13 oktober moeten partijen weer naar de rechter om de tijdlijn te bepalen.

BEKIJK OOK
Familieleden tiener melden zich aan bij de politie

Ook is bepaald dat de betalingen die de landsdienaren nog moeten krijgen met terugwerkende kracht, ook zullen gelden voor de werkers van AZP.

Het gaat om resterende bedragen aan terugwerkende kracht (twk) van vakantiegeld 2017/2018 en koopkrachtversterking eerste kwartaal 2017. De regering moet 3 x SRD 500 twk koopkrachtversterking uitbetalen en restant vakantiegeld van 2017 en 2018.

Vrijdag heeft het bestuur van de bond een afspraak met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om te praten over de issues rond het Staatsziekenfonds. De directie van AZP heeft de bond ook voorgehouden een overbruggingstoelage te zullen betalen als de actie wordt opgeheven.