ABOP/PL wordt in 2025 grootste politieke combinatie, voorspelt analist

Brunswijk

GFC NIEUWSREDACTIE- De ABOP/PL zal na de verkiezingen in mei 2025 naar verwachting de grootste politieke combinatie van het land worden.

Dat laat Suriname- analist Pinas weten aan GFC. Hij zegt zijn prognoses te baseren op uitgebreide analyses waarbij hij gebruik heeft gemaakt van computermodellen en het aantal kiesgerechtigden in het komende verkiezingsjaar.

De analist is ervan overtuigd dat de ABOP en PL een zeer trouwe achterban hebben die bovendien in grote aantallen aanwezig is.

“Beide partijen zouden samen kunnen rekenen op meer dan 150.000 kiesgerechtigden, wat goed is voor een groot aantal zetels.”

“Op basis van mijn grondige analyse kom ik tot de conclusie dat deze grote groep kiezers hun stem niet op andere partijen zal uitbrengen. Dat gaat niet gebeuren; men zal etnisch blijven stemmen.”

“Bovendien is Brunswijk immens populair onder zijn aanhang, die volgens veel indicatoren juist steeds verder groeit. Ook bij de PL zijn er sterke aanwijzingen dat er sprake is van groei. Steeds meer Javanen sluiten zich aan bij de PL,” aldus de kenner.

Naar zijn zeggen is de kans zeer groot dat deze partijen onder leiding van Ronnie Brunswijk en Paul Somohardjo grotendeels zullen bepalen wie de nieuwe president wordt na de verkiezingen.

OOK INTERESSANT
Corrupte politici Suriname zullen geen zegen krijgen van God, zegt gelovige