Aangereden voetganger overlijdt op SEH, autobestuurder doorgereden

pexels brett sayles 1871130 scaled

GFC NIEUWSREDACTIE- De 57-jarige voetganger B.S. is in de vooravond van maandag 3 juli aan de Martin Luther Kingweg (Suriname) door vermoedelijk een zwart gelakte personenauto aangereden.

De autobestuurder is hierna door gereden en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Na melding van een aanrijding met zware persoonlijke ongelukken deed de politie van het bureau Livorno de locatie aan voor onderzoek.

Bij aankomst van de politie werd het verkeersslachtoffer dat niet aanspreekbaar was, liggend op zijn buik langs de weg aangetroffen.

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is aan de hand van camerabeelden geconstateerd dat B.S. de Martin Luther Kingweg overstak en daarbij werd geschept door een zwart gelakte personenauto.

De automobilist stapte na het ongeval enkele meters verder uit, begaf zich naar het slachtoffer, rende terug naar zijn voertuig en reed vervolgens met verhoogde snelheid door naar de richting van Paranam.

Per ontboden ambulance werd de gewonde voetganger B.S. voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar hij kort na aankomst het leven liet.

OOK INTERESSANT
20 SRD per m2 domeingrond moet regering Santokhi miljarden opleveren

Aan de hand van eerder gedane aangifte eerder die dag waarbij werd aangegeven dat een man werd vermist, werd de zoon van de vermiste opgeroepen zich aan te melden op het politiebureau.

Bij het tonen van een foto van het slachtoffer bleek de vermiste man dezelfde persoon te zijn als het verkeersslachtoffer op de foto die door de politie is gemaakt.

De familie werd in kennis gesteld van de aanrijding met dodelijke afloop en werd de voetganger geïdentificeerd als te zijn B.S. (57).

Het ontzielde lichaam van B.S. is voor obductie door de politie in beslag genomen.

Aan de aanhouding van de doorrijder wordt gewerkt. Het onderzoek in deze zaak zal worden overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.

De politie doet een beroep op de doorrijder zich aan te melden bij de politie van het politiebureau Livorno.

Verder wordt op de gemeenschap het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het achterhalen van deze doorrijder door te spelen via het alarmnummer 115, de gratis tip lijn 179 of aan de politie van voormeld politiebureau op de telefoonnummers 481941 of 483400.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera