fbpx

57-jarige vrouw dood aangetroffen op een terrein te Powakka

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ontzielde lichaam van de 57-jarige Christina Orasi is op 16 oktober door de politie van Paranam op een perceel te Powakka (Suriname) aangetroffen.

De wetsdienaren deden na de melding van het geval de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen zij de moeder van de overleden vrouw aan.

Zij gaf de politie te kennen dat Christina en haar man op een ander adres in het dorp wonen, waarbij haar dochter steeds na een ruzie met haar man haar woning verliet en bij de moeder haar intrek nam.

Christina kreeg op vrijdag 14 oktober weer ruzie met haar partner en ging voor afkoeling naar haar moeder. Het bevreemde de aangeefster dat haar dochter zaterdag avond 15 oktober onrustig was, al haar kleren inpakte om terug naar haar woning te gaan. De moeder zei haar dochter niet weg te gaan en zondag 16 oktober bij klaarlichte dag te vertrekken.

Toen de moeder in slaap is gevallen, verliet Christina toch de woning van haar moeder. Op een bepaald moment werd de aangeefster wakker en zag haar dochter niet. Ze ging op onderzoek uit en zag Christina roerloos op de grond liggen, waardoor zij haar zoon die eveneens in het dorp woont erbij haalde. De politie die ter plaatse verscheen voor onderzoek trof de vrouw aan die geen teken van leven meer vertoonde.

BEKIJK OOK
Raad voor Verpleging in Suriname organiseert training Leadership for Change

Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. Volgens het voorlopig onderzoek bestaat het vermoeden dat de vrouw al twee tassen naar de hoek had gebracht en terug was gekeerd om de andere tassen op te halen, alwaar haar ontzielde lichaam werd gevonden.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lijk van Christina ter obductie door de politie in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.