fbpx

35-jarige arbeider verongelukt in concessiegebied Balingsula

GFC NIEUWSREDACTIE- De 35-jarige Vinish Parasram is in de avond van 27 september tijdens werkzaamheden in het concessiegebied Bisumbar achter het dorp Balingsula in het district Brokopondo (Suriname) verongelukt.

Via het Command Center kreeg de politie van het bureau Brokopondo de melding dat op voormelde locatie een houtblok over een arbeider was gerold en dat er sprake was van persoonlijke ongelukken.

De wetsdienaren begaven zich ter plekke voor onderzoek, maar bij aankomst vertoonde het slachtoffer geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van Vinish vast.

Onderzoek wees uit dat enkele arbeiders op een steile berg bezig waren houtblokken met een loader in te laden op een vrachtwagen. Op een bepaald moment werkte de loader niet, waardoor de houtblok uit de grijper viel en vanuit de steile berg naar beneden rolde.

BEKIJK OOK
Santokhi terug van de achtste Caricom Cuba summit

Vinish die op zijn hurken aan de voet van de berg zat, kon zich niet meer in veiligheid brengen. De houtblok rolde over hem heen en liep hierdoor zware verwondingen op. Het slachtoffer overleed kort daarna ter plekke.

Het ontzielde lichaam van Vinish is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.