3-jarige sterft na inname muggenwerend middel, arts aangeklaagd die gebruikmaakte van YouTube-tutorial

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 3-jarig kind in India stierf nadat het per ongeluk vloeibaar muggenwerend middel dronk.

De ouders en mensen in het gebied geven de arts echter de schuld van de dood van het kind en beweren dat hij de peuter behandelde op basis van een YouTube-tutorial.

Het slachtoffer dronk het afweermiddel dat in een fles was opgeslagen. Waarschijnlijk dacht hij dat het een frisdrank was.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Allison (50) sterft na het drinken van mix wijn en energiedrank

Het deksel van de fles was open toen het kind het nam, meldt IB Times. Een paar minuten later begon het kind te braken en raakte bewusteloos.

De ouders van het kind haastten hem naar een privékliniek in de plaats waar de artsen zout water gaven en hem dwongen het resterende afweermiddel in zijn lichaam uit te braken.

De politie zei dat de maag van het kind vervolgens opzwol en dat hij kortademig werd.

De artsen brachten de jongen later met spoed naar een ander ziekenhuis van waaruit hij naar een derde ziekenhuis werd vervoerd, dat gespecialiseerd is in kinderbehandeling.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Waarom spuit er water uit je oog als je je neus heel hard snuit?

Het kind overleed echter op weg naar het derde ziekenhuis.

De ouders van de jongen dienden een klacht in bij de politie en beweren dat een verkeerde behandeling door de privékliniek de reden is waarom hun zoon overleed.

De autoriteiten hebben niet onthuld of er iemand is gearresteerd in de zaak.

Details over de arts die naar verluidt een YouTube-tutorial raadpleegde om het kind te behandelen, zijn ook niet openbaar gemaakt.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het incident.