fbpx

20-jarige vuurwapengevaarlijke bendeleider ingerekend voor diverse zware delicten

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) in Suriname hebben donderdag de 20-jarige verdachte Faisel A. alias Apatou ter zake diefstal middels geweldpleging, poging moord, poging doodslag, zware mishandeling met voorbedachten raden te Sunny Point aangehouden.

Faisel wordt ervan verdacht op 4 oktober betrokken te zijn geweest bij een schietincident in een kamp bij een goudconcessie te Brownsweg in Brokopondo. Daarbij werd de beveiliging door een aantal onbekende verdachten die gewapend waren met meerschoten jachtgeweren overvallen. Het slachtoffer J.T. heeft daarbij een schotverwonding aan zijn rechter bovenbeen opgelopen.

Kort voor de aanhouding van de verdachte Faisel heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan diefstal van een mobiele telefoon te Sunny Point. De verdachte heeft daarbij met een scherp voorwerp de benadeelde een steekverwonding toegebracht. Van deze diefstal middels geweldpleging is er aangifte gedaan op het politiebureau van Santo Dorp.

BEKIJK OOK
President en procureur-generaal Hoge Raad der Nederlanden op werkbezoek bij Hof van Justitie

De verdachte Faisel is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten (KD).

Tijdens het onderzoek is gebleken dat Faisel ook gezocht werd ter zake meerdere strafbare feiten. Een tweede verdachte, de 35-jarige Sean-Paul F., die ook betrokken is bij de roofoverval op 4 oktober te Brownsweg heeft zich op donderdag 20 oktober aangemeld op de afdeling KD.

Faisel en Sean- Paul zijn door de politie in verzekering gesteld.