19-jarige aangehouden die personen oplichtte via Facebook

GFC NIEUWSREDACTIE- Tyrel A. (19) is op 12 mei door de politie van Flora opgespoord en aangehouden voor oplichting.

Enkele benadeelden deden deze week aangifte van oplichting tegen Tyrel. Volgens de slachtoffers deed Tyrel zich op sociale media voor als te zijn een handelaar in verschillende goederen.

Op de Facebookpagina “TR clothing and more” maakte hij reclame dat goederen bij hem besteld konden worden. Nadat hij een voorschot van de koper had ontvangen zou die dat goed binnen 2 weken geleverd krijgen.

Tot nu toe hebben vier benadeelden aangifte gedaan tegen Tyrel. Een paar maanden geleden heeft Tyrel geldbedragen in Surinaamse dollar van de mensen ontvangen voor de levering van een iPhone 12.2, twee iPhone’s 7 en een iPhone 7+.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Myanmarese activistendichter sterft in gevangenis, lichaam overgedragen aan familie, maar organen worden vermist

Toen deze personen Tyrel niet meer konden bereiken, nadat de levertijd verstreken was en zagen dat zijn Facebookpagina niet meer actief was, deden zij aangiften bij de politie tegen hem.

De verdachte Tyrel is door de politie in verzekering gesteld ter zake oplichting.

Het vermoeden bestaat dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. Deze worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Flora, indien zij ook aangifte willen doen. Het politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers: 494900 of 530750.

Overige berichten