17 -jarig meisje uit Paramaribo dat te horen kreeg dat moeder abortus wilde plegen toen ze foetus was krijgt hulp

GFC NIEUWSREDACTIE– Een 17- jarig meisje uit Paramaribo dat vorige maand van haar tante te horen kreeg dat haar moeder van plan was abortus te plegen toen ze nog niet geboren was, krijgt psychologische ondersteuning.

De tiener was in mei op bezoek bij haar tante, de zus van haar moeder, die haar ‘out of the blue’ vertelde dat ze dankbaar moet zijn dat ze is geboren, want haar moeder had toen ze in verwachting van haar was al een afspraak gemaakt om de zwangerschap vroegtijdig middels een ingreep beëindigen.

De tante voegde eraan toe dat het door haar toedoen is dat de abortus niet is doorgegaan, omdat ze haar zusje toentertijd middels gesprekken op het nippertje op andere gedachten heeft weten te brengen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

Het meisje heeft als gevolg van de onthulling van dit erg gevoelig geheim een zware mentale klap gekregen, laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

De moeder heeft de hulp ingeroepen van het KSVC om de tiener verder psychologisch te begeleiden.

Volgens Jennifer Atmo van het VrouwenCollectief worden er al telefonische gesprekken gevoerd met het meisje om het gebeurde een plek te geven in haar leven.

GFC verneemt van het VrouwenCollectief dat de twee zussen hadden afgesproken om dit geheim nooit prijs te geven. De zus heeft zich om nog onbekende reden niet aan de afspraak gehouden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten