fbpx

’08 12 1982 Het is geen Verleden’ maakt veel los bij kijkers

GFC NIEUWSREDACTIE- Op verzoek van velen, ook voor zij die hem gemist hebben, wordt de documentaire ’08 12 1982 Het is Geen Verleden’ nogmaals vertoond op de Surinaamse televisie.

Regisseur Ida Does en journalist Noraly Beyer hebben op basis van uitgebreide eigen research en processtukken van de Krijgsraad op een heldere en ook indringende wijze de werkelijke feiten die zo langzamerhand tijdens de verhoren naar boven zijn gekomen, in de documentaire opgenomen.

Veel indruk maakten de gedetailleerde beschrijvingen van aanwezige getuigen bij de moorden in Fort Zeelandia en van deskundigen in het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis.

BEKIJK OOK
Integrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk

Does verwerkt de gevoelens over dat moment met werken van verschillende Surinaamse kunstenaars.

Op 15 december is de vertoning op ABC (kanaal 4.2) en op 17 december wordt de documentaire nogmaals vertoond op Apintie (kanaal 10.1).

‘De Documentaire op TV’ is een programma van Stichting The Back Lot dat sedert mei 2021 wekelijks bij ABC TV en Apintie TV wordt uitgezonden, met aantrekkelijke en interessante titels van zowel Surinaamse als internationale documentaires. Van producenten en/of distributeurs is toestemming verkregen voor de vertoning.