Zwangere vrouw: ‘Ik heb mijn ouders in Suriname al jaren niet gezien dus ik vertel ze niets’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een zwangere vrouw in haar dertiger jaren heeft besloten haar ouders in Suriname niet te vertellen over haar zwangerschap.

Hoewel ze meer dan een decennium in Nederland heeft gewoond, heeft ze een losse band met haar familie in Suriname.

Ze ziet haar ouders eens in de zoveel jaar en ervaart een emotionele afstand die haar heeft geleid tot het nemen van deze ongebruikelijke beslissing.

De vrouw deelde haar verhaal in een Nederlands-Vlaamse Facebookgroep voor getrouwde dames. “Ze maken eigenlijk geen deel uit van mijn leven hier in Nederland,” legde ze uit.

“Ik spreek mijn ouders wel aan de telefoon, maar het gaat dan meestal om oppervlakkige gesprekken. Ze hebben nooit de moeite genomen om naar Nederland te komen en te zien hoe ik hier leef.”

“Mijn wereld is hier, in Nederland. Ik heb hier vrienden, mijn man, werk en straks een kind. Ik voel niet de noodzaak om dit grote nieuws te delen met mensen die nauwelijks betrokken zijn bij mijn dagelijks leven.”

Toch heeft de aanstaande moeder aangegeven dat ze plannen heeft om haar kind mee naar Suriname te nemen zodra het geboren is.

De reacties op haar post tonen overwegend begrip voor de complexe emotionele situatie waarin de vrouw zich bevindt.

OOK INTERESSANT
Vrouw uit Paramaribo onder druk gezet om man te vertellen dat hij niet de vader is van haar dochter

Echter, een significant aantal reageerders benadrukt dat het wellicht waardevol kan zijn voor haar om de situatie ook vanuit het perspectief van haar ouders te bekijken.

Foto ter illustratie.