fbpx

Zouden wij nu niet krachtig moeten protesteren tegen de continue brandstofverhogingen?

INGEZONDEN– In 2017 werden alle maatschappelijke organisaties, vakbonden en burgers opgeroepen door een VHP-topper om krachtig te protesteren tegen de verhoging van de brandstofprijzen.

Volgens het VHP-lid moesten wij niet aan de kantlijn staan, omdat de toenmalige regering niet in staat was om de problemen op te lossen.

Gesteld werd dat de drastische brandstofverhoging moordend was voor het volk. De toenmalige regering maakte zich niet druk om het volk en was slechts bezig de wensen van het Internationaal Monetair Fons (IMF) uit te voeren.

Vandaag, ruim 4 jaar verder, speelt hetzelfde. De huidige regering is al enkele maanden in onderhandeling met het IMF en enkele eisen zijn: een realistische begroting, subsidiestop EBS, loslaten van de koersen en mogelijk ook het loslaten van de brandstofprijzen.

Het is zeer opvallend dat de brandstofprijzen haast wekelijks worden aangepast met als argument unificatie van de SRD en de schommelende wereldmarktprijzen.

OOK INTERESSANT
Explosie bij Surinaams Geldwisselkantoor Suri-Change in Den Haag

Onder het mom van de gemeenschap tegemoetkomen, is in het weekend besloten de prijs met 50 dollarcent te subsidiëren, terwijl men weet dat een dag daarna de SRD verder zou worden gedevalueerd.

Elke verhoging van de prijs aan de pomp zal doorwerken in haast alle sectoren en zal de samenleving die het al moeilijk heeft nog meer moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

De vraag die nu gesteld moet worden, is ‘zouden wij nu niet krachtig moeten protesteren tegen de continue brandstofverhogingen?’

Da’ Ai

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Bekijk ook: Het volk is politiek moe!