fbpx

Ziek kindje op SEH had binnen een half uur geholpen moeten worden, ‘ze hebben mijn kind vermoord’

GFC NIEUWSREDACTIE- “Ze hebben mijn kind vermoord. Als ze tijdig hadden ingegrepen, zou mijn kindje nog leven,” zegt Vanessa Vianen, moeder van de anderhalf jaar oude Isabella van Leuv, die afgelopen weekend stierf op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De ouders hebben het verplegend personeel en de aanwezige artsen tevergeefs gesmeekt om hun kindje te helpen, maar kregen steeds te horen dat zij moesten wachten.

Zondag deelden de ouders hun verhaal met D-TV Express. In de vooravond bracht minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een bezoek aan de ouders om zijn medeleven te tonen.

De ouders kwamen rond 21.00 uur vrijdagavond aan bij de SEH. Bij de triage kregen de ouders code 2, wat inhoudt dat het kind binnen een half uur gezien moest worden door de arts. Het meisje had een lichte vorm van uitdroging en constante diarree. Het braken was enkele uren daarvoor gestopt.

BEKIJK OOK
14-jarig meisje niet ontvoerd, scene in elkaar gezet

De familie heeft echter ruim 4 uren gewacht en werd niet geholpen, totdat het kind in shock raakte en uiteindelijk stierf in de armen van de vader op de SEH.

Deze zaak wordt volgens de minister onderzocht. Zondagavond oriënteerden Ramadhin samen met de directie van AZP en directeur Volksgezondheid, Rakesh Gajadhan Sukul, georiënteerd op de SEH. Bij de triage zijn er duidelijk uitdagingen.

Het proces zal aangepast moeten worden. Ook is benadrukt dat eenieder geholpen moet worden, ook al zou iemand de drempelkosten niet betalen. De minister merkt op dat ook extra richtlijnen moeten komen als het gaat om behandeling van kinderen. Het gehele traject van binnenkomst tot behandeling van patiënten zal opnieuw onder de loep worden genomen.