fbpx

Zes nieuwe olie- en gasexploratieblokken Suriname in de aanbieding

GFC NIEUWSREDACTIE- Staatsolie Hydrocarbon Institute (SHI) heeft deze week de aankondiging gedaan van een openbare biedronde voor zes nieuwe olie- en gasexploratieblokken.

De blokken bevinden zich in het momenteel minder geëxploreerd Demeraragebied van Suriname.

De blokken bevinden zich ten oosten van de recente offshore-ontdekkingen van het land in waterdiepten variërend van 400 tot 3500 meter.

De dataroom met gegevens en informatie over het open areaal opent op 28 november 2022 en sluit op 28 april 2023 voor nieuwe bieders, waarbij biedingen uiterlijk tot 31 mei 2023 mogelijk zijn.

Olie- en gasbedrijf Welligence Energy Analytics zei in een bericht op sociale media dat de Surinaamse biedronde zou concurreren met de onlangs aangekondigde inlichtingenronde van Guyana, die beiden in de eerste helft van 2023 plaatsvinden.

BEKIJK OOK
Echtpaar bij thuiskomst overvallen door gewapende mannen

Welligence Energy Analytics zei: “De blokken bevinden zich 100 km ten noordoosten van de “golden lane” waar TotalEnergies en Apache Corporation verschillende ontdekkingen hebben gedaan in Block 58, maar onlangs de FID hebben uitgesteld vanwege de complexiteit van het reservoir (gebrek aan correlatie tussen de seismische resultaten en de datum van de put).

Momenteel zijn er slechts vier putten (GVN01 in 2021, A2-1 in 1978, ANA-1A in 2018 en ARA-1 in 2017) geboord in de aangeboden blokken, wat allemaal resulteerde in olievoorkomens.

Recente studies identificeerden 60 ‘prospects’ met risicovrije middelen van 41 miljard bbl olie en 30 Tcf gas. Deze ronde zal waarschijnlijk vooral bestaande spelers in het Guyana-Suriname Basin aantrekken.