Zes jongeren toegevoegd aan het 100 Champions of Suriname Programma

GFC NIEUWSREDACTIE- Met trots hebben Refaël Schmeltz, Ashley Tilburg, Yorell Cyrus, Charissa Luchmun, Jeïel Rickets en Talisa Vrede, de erkenning van “One of the 100 Champions of Suriname” ontvangen.

Deze jongeren hebben gedurende de afgelopen 3 maanden via door LMI Suriname beschikbaar gestelde beurzen deelgenomen aan het Making of A Champion (MOC) programma.

Binnen dit programma hebben zij onder andere kennis en tools ontvangen om na te gaan wat hun sterkste kwaliteiten zijn, concreet hun doelen neer te pennen en daaraan een uitvoerbare actieplan aan te koppelen.

Een van de doelen van het programma is ook om rolmodellen te creëren die als voorbeeldfiguren dienen binnen onze gemeenschap.

Vooral in de snel veranderende omgeving, moeten jongeren meer dan ooit een flexibele en oplossingsgerichte mindset bezitten.

Tijdens de graduation ceremony hebben de champions elk vijf minuten de tijd gehad om op hun eigen creatieve wijze, al hetgeen zij geleerd hebben in een presentatie tot uiting te brengen aan het aanwezig publiek.

Talisa Vrede geeft aan dat het programma heel erg praktisch is en dat zij elke week ernaar uitkeek om samen met de mede-champions de inhoud van de sessie te bespreken.

Zij vertelt verder dat zij ook de opgedane kennis ook verder zal delen omdat zij erin geloofd dat vooral jongeren dit heel goed kunnen gebruiken en op die manier meer van hun doelen kunnen realiseren ongeacht welke mogelijke uitdagingen op hun pad mochten komen.

OOK INTERESSANT
Bestuurder springt uit DAF-truck en wordt doodgereden

De volgende ronde van het programma zal in het laatste kwartaal van dit jaar van start gaan. Hiervoor zal wederom een call for motivation letters gepubliceerd worden waarna de selectie zal volgen.