fbpx

Zelfmoordaanslag Bij Pakistaanse moskee, tientallen doden

GFC NIEUWSREDACTIE- De Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een dodelijke ontploffing in een moskee in Peshawar op maandag, de jongste aanslag op de stad in het noordwesten van Pakistan.

Een krachtige explosie doodde minstens 46 mensen en liet meer dan 120 gewonden achter, volgens Shafiullah Khan, de plaatsvervangend commissaris in Peshawar.

Reddingsoperaties zijn nu aan de gang in de moskee, die zich in een politiecomplex bevindt en meestal wordt bijgewoond door wetshandhavers.

Sarbakaf Mohmand en Omar Mukaram Khurasani – twee functionarissen van de Pakistaanse Taliban, bekend als Tehreek-e-Taliban (TTP) – brachten verklaringen uit waarin ze zeiden dat de ontploffing “wraak” was voor de dood van TTP-militant Khalid Khorasani vorig jaar.

De TTP is een door de VS aangewezen buitenlandse terroristische organisatie die actief is in zowel Afghanistan als Pakistan.

De ontploffing vond plaats toen 200 gelovigen aan het bidden waren in de moskee, gelegen in het Police Lines-gebied van de stad waar het hoofdbureau van politie en de antiterrorismeofficieren zijn gevestigd. De meesten in de moskee werden verondersteld officieren te zijn.

De TTP heeft de aanvallen in de regio sinds november opgevoerd nadat een staakt-het-vuren met de regering was verbroken, met recente ontploffingen gericht op leger en politie.

De TTP, waarvan wordt aangenomen dat het dicht bij Al-Qaida staat, heeft de afgelopen 15 jaar een opstand in Pakistan gevoerd, vechtend voor strengere handhaving van islamitische wetten en de vrijlating van gevangen leden.

Foto: Upday News Twitter

OOK INTERESSANT
Surinaamse president benadert Haïtiaanse gemeenschap