Women’s Rights Centre wil duidelijkheid pg over aangifte tegen Hakrinbank-directeur

onderzoek 1

GFC NIEUWSREDACTIE- Zeven maanden na de aangifte van seksueel molest tegen de directeur van de Hakrinbank Rafiek Sheorajpanday is de status van het onderzoek nog niet duidelijk.

In dat kader heeft Women’s Rights Centre in een rappel schrijven aan waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh gevraagd wat de status is van de aangifte tegen de directeur.

Er zijn inmiddels 7 maanden verstreken sinds de aangifte in oktober 2021 gedaan werd door drie medewerkers van de bank, voor vermeend seksueel molest op de werkvloer.

Op 7 april 2022 werd de eerste brief gestuurd naar de pg over het verloop van deze zaak. Toen werd de brief ondersteund door 152 personen en organisaties. Twee maanden verder heeft WRC nog niets vernomen.

“In het belang van de slachtoffers, de verdachte en het vertrouwen in onze rechtsstaat, dringen wij erop aan om (alsnog) deze rechtszaak met redelijke voortvarendheid diepgaand te onderzoeken”, schrijft voorzitter Carla Bakboord aan Paragsingh van WRC in het schrijven aan de pg.

OOK INTERESSANT
Ernstige escalatie bij politiepost in Rijsdijk, man steekt vrouw neer na ruzie en neemt gramoxone in