Winkels in Paramaribo en Nickerie gesloten tijdens actie Vliegende Brigade

GFC NIEUWSREDACTIE- De Vliegende Brigade, die valt onder het Kabinet van de President is reeds met een agressieve controle in de winkels in de verschillende districten gestart.

In het weekend is er tijdens het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi in Nickerie reeds een aanzet hiertoe gegeven.

Zo zijn tijdens de controlewerkzaamheden op 27 februari in Nieuw-Nickerie twee winkelzaken gesloten door de Vliegende Brigade.

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en de justitiële autoriteiten en Bureau Nationale Veiligheid, die ook deel uitmaken van de Vliegende Brigade, hebben in het afgelopen weekend controlewerkzaamheden verricht in Paramaribo en Nickerie.

Het gaat in deze om winkel Deng Wen Ju, waarbij de eigenaar geen geldige winkelvergunning kon overleggen. Verder waren de prijzen van de basis-en strategische goederen veel hoger dan wat op de overgelegde aankoopbonnen stonden aangegeven.

De andere winkelier Wan Sheng Long kon geen aankoopbonnen overleggen aan de onderzoek ambtenaren. Deze winkel werd ook gesloten.

In de middaguren werd de winkelzaak weer opengesteld, nadat de winkelier zijn aankoopbonnen heeft kunnen overleggen. Verder is er babyvoeding bij de winkelier aangetroffen die hoger in prijs werd verkocht.

Lactogen Juniors met een inhoud van 800 gram  werd verkocht voor SRD 115 in plaats van SRD 112. Lactogen babyvoeding met een inhoud van 900 gram werd voor SRD 105 verkocht in plaats van SRD 86,50. De prijzen moesten meteen worden teruggedraaid.

Ook zijn er vervallen flessen wasverzachter van het merk Downy aangetroffen. Deze zijn terstond vernietigd. Verder hadden enkele producten geen prijsaanduiding.

De winkeliers werden erop gewezen, dat de prijsaanduiding verplicht is en deze terstond aangebracht moeten worden.

Tijdens de controlewerkzaamheden heeft de Vliegende Brigade ook nog lege smokkel sigaretten dozen in de vuilnis emmer aangetroffen en ook klanten, die smokkelsigaretten kwamen kopen. Echter zijn na onderzoek in de winkel en het magazijn geen smokkelsigaretten aangetroffen.

Vermeldenswaard is, dat er tijdens de controles bij andere winkels nog meerdere overtredingen geconstateerd zijn. De weegschaal was niet geijkt en er konden geen inkoopbonnen van kippenbouten van het merk Rockingham worden overgelegd.

Tegen twee importeurs, waaronder Belem Imports en Shen Long Company is er opgetreden en deze zijn door de Vliegende Brigade gesloten.

Het ministerie van EZ zal er alles aan doen om ongebreidelde prijsstijgingen de kop in te druk