Wij gaan al het schadevergoedingsgeld voor bevolking terug eisen bij Telesur en Digicel, zegt Consumentenbond

GFC NIEUWSREDACTIE– De Surinaamse Consumentenbond gaat samen met het Kritische Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) druk zetten op Telesur en Digicel om schadevergoedingen te betalen aan gebruikers van het internet die vaak worden geconfronteerd met storingen.

Het KSVC is het afgelopen weekend ter versterking van haar activiteiten een officiële bundelingssamenwerking aangegaan met vrouwen in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika en heeft om die reden haar naam gewijzigd in het KIVC.

Het KIVC heeft dinsdagmorgen via een ZOOM- meeting overleg gevoerd met de Consumentenbond in Suriname.

Met de topman van de Bond Rudie Balker is overeengekomen om alle klachten die Surinamers hebben aangaande kwalitatief slechte internetverbindingen bij elkaar te voegen.

“Er zal geëist worden dat de telecombedrijven zorgen voor compensatiegelden voor de geleden schade van burgers in de afgelopen jaren”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

“Er worden door de hoge tarieven die in rekening worden gebracht miljoenen Amerikaanse dollars verdient over de ruggen van personen die het over het algemeen niet breed hebben, terwijl de kwaliteit vaak enorm veel te wensen overlaat”, zegt Balker aan GFC Nieuws.

“Samen met het Kritische Internationaal VrouwenCollectief  zullen wij alles in het werk stellen de telecombedrijven zover te krijgen om de tarieven te verlagen en de kwaliteit en snelheid te verbeteren. Men krijgt niet altijd waar voor zijn of haar geld”.

“Bovendien hebben veel personen al jaren schade geleden, waarvoor er betaald zal moeten worden. Wij gaan dat geld opeisen voor een groot deel van het volk, het moet terugvloeien in hun zakken”.

“Met het KIVC is vanmorgen afgesproken dat twee juristen uit Nederland die ook deel uitmaken van het VrouwenCollectief een adviserende rol krijgen over de aanpak”, aldus Consumentenbond topman  Balker tegenover GFC Nieuws.

Overige berichten