Werknemer autoverhuurbedrijf en huurder aangehouden voor verduistering

GFC NIEUWSREDACTIE- De verdachten C.V. meer bekend als Tino (23) en G. P. “Ganga” (27) zijn op 8 maart door de Recherche van Regio Oost voor verduistering aangehouden.

De twee verdachten hebben in de eerste week van de maand maart een voertuig van een autoverhuurbedrijf te Commewijne verduisterd.

Tijdens controlewerkzaamheden werd er door de leiding van het bedrijf geconstateerd dat dit voertuig niet in het bestand voorkwam en ook niet op de parkeerplaats was. Na camerabeelden te hebben bekeken, kwam de werknemer C.V. in beeld, waarna er op 8 maart aangifte tegen hem is gedaan bij de recherche van regio Oost.

Tijdens het politioneel onderzoek kwam naar voren dat de werknemer C.V. onopgemerkt de auto zou hebben verhuurd aan G.P. Deze verdachte werd na de aangifte op de werklocatie aangehouden en op zijn aanwijzing werd het voertuig zonder kentekenplaten op het woonadres van G.P. te Helena Christina aangetroffen en in beslag genomen.

Beide verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en hebben toegegeven het strafbaar feit te hebben gepleegd. Verder verklaarden zij aan de politie het voertuig uit de garage te hebben gehaald om buiten het bedrijf om geld daarmee te verdienen. Het lag in de bedoeling de auto geruisloos weer in de garage te plaatsen, wanneer ze daarmee klaar waren.

Het tweetal is in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK: Crimineel huurt auto voor bankoverval en probeert met gestolen geld BMW te kopen bij dezelfde autodealer

Overige berichten