fbpx

Werkgroep buigt zich over doorstart dochteronderneming InVitroPlants Grassalco

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, heeft de werkgroep “Evaluatie doorstart dochteronderneming InVitroPlants Grassalco” geïnstalleerd.

Met de installatie van deze gemengde werkgroep, voor zes weken, is een stap gezet richting de herstructurering van het bedrijf.

Volgens de NH-bewindsman heeft de strategische werkgroep als taak adviezen uit te brengen over de voorgenomen doorstart en de samenstelling van relevante stakeholders ter vertegenwoordiging van InVitroPlants, knelpunten te identificeren en strategische ondernemingsplannen te produceren.

Abiamofo geeft verder het belang aan van het inzetten van deskundigheid voor de ontwikkeling van staatsbedrijven; het bereiken van de volle potentie!

BEKIJK OOK
Minister Somohardjo gelooft in voordelen registratie

InVitroPlants beschikt over een greenhouse, nursery alsook laboratorium faciliteiten (met als specialisaties het produceren van in-vitro/Weefselkweek vermeerderd plantmateriaal) en geniet ondersteuning vanuit Grassalco, zodat invulling wordt gegeven aan haar voornaamste verantwoordelijkheden: het rehabiliteren van het milieu van uitgemijnde gebieden en het voorzien van aanplantmateriaal.

De commissie die is ingesteld, wordt voorgezeten door Angela Monorath, onderdirecteur Mijnbouw/NH en bestaat verder uit vertegenwoordigers afkomstig van de ministeries van NH en Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) alsook afgevaardigden van Grassalco en dochteronderneming InVitroPlants .