Wereldleiders benadrukken belang van acties ondernemen tijdens Klimaattop

GFC NIEUWSREDACTIE- President Joe Biden van de Verenigde Staten van Amerika heeft aangegeven dat wetenschap duidelijk is: “Wij hebben maar een korte tijd om onze ambitie te verhogen en op te staan om de dreiging van klimaatverandering het hoofd te bieden.”

President Biden sprak de hoop uit dat de wereld collectief en met vastberadenheid zal werken aan het oplossen van diverse problematieken met betrekking tot klimaatverandering.

Het Amerikaanse staatshoofd heeft geaccentueerd dat het niet alleen een morele plicht is om klimaatverandering te bestrijden, maar ook een economische noodzaak. “De toekomst is van degenen die nu handelen om de kracht van een schone energie-economie te benutten”, aldus het Amerikaanse staatshoofd.

Charles Windsor, Prins van Wales spoorde de afgevaardigden aan om praktische manieren te vinden om verschillen te overwinnen. “Wij moeten samen aan de slag om deze kostbare planeet te redden en de bedreigde toekomst van onze jonge generatie te redden”, aldus prins Charles.

Suriname wordt op deze Klimaattop vertegenwoordigd door president Chandrikapersad Santokhi, die op dinsdag 2 november 2021 de conferentie toesprak. Hij riep op tot het herzien van bestaande financiële instrumenten op hun efficiëntie en effectiviteit.

Ook zei het staatshoofd dat Suriname zich blijft inzetten voor het Akkoord van Parijs en met zijn beperkte middelen zal doorgaan met het beschermen, behouden en onderhouden van zijn bossen en biodiversiteit, op een positieve en evenwichtige manier.