fbpx

Wereldkampioen Donavan Wisse blijft wonen en trainen in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Kickbokser Donavan Wisse, die een week geleden zijn middengewicht Glory kickboks wereldkampioenschap succesvol verdedigde, blijft in Suriname wonen en trainen.

“Ik train fijner en prettiger in Suriname. Mijn trainer en ik hebben een hele goede band, wij kennen elkaar al jaren. Hij weet wat ik nodig heb om goed te zijn. En als ik niet wil is hij degene die mij pusht om harder te gaan”.

“De laatste drie vier weken voor het gevecht, reis ik af naar Nederland om daar mijn training af te sluiten. Ondanks de problemen die wij deze keer hadden, blijf ik in Suriname trainen,” zei Wisse tijdens een ontmoeting met de pers.

De verwijzing naar problemen gaat in deze om zijn trainer Jurvin Watson die zijn visum te laat kreeg –hij kreeg deze twee dagen voor het gevecht van Donavan –en dus niet aanwezig kon zijn in Dusselforf, Duitsland voor het gevecht tegen Juri De Souza, op 20 augustus.

“Dat was heel erg frustrerend. Ik heb gemerkt dat er voor sporters geen apart beleid is waardoor je makkelijker aan een visum kan komen” zei Watson.

BEKIJK OOK
Santokhi vraagt VN verscherpte maatregelen

“Ik ga het hier zo algemeen zeggen, het is nu wel tijd dat de overheid meer beleid gaat maken zodat sporters een betere behandeling krijgen bij het indienen van hun visumaanvraag, zodat ze makkelijker kunnen afreizen. En, niet alleen sporters maar ook begeleiders en trainers” aldus Watson.

Earnie Eenig, die assisteert met de communicatie bij team Wisse, onthulde ook dat zij, een jaar na het indienen van een aanvraag, nog geen sportpaspoort voor de wereldkampioen hebben ontvangen.

Donavan is Nederlander vanwege zijn Nederlandse vader maar dat hij verder gewoon Srananmang is.

“Hij is de beste Surinaamse sporter op dit moment. Geen enkele andere Surinaamse sporter kan zich op dit moment wereldkampioen, in welke tak van sport ook, noemen. Hij is tweevoudig wereldkampioen. Er zijn genoeg ingrediënten om serieus hiernaar te kijken. Hij is hier geboren, hij is hier naar school gegaan.”