fbpx

Wereld kan overschakelen naar 100% hernieuwbare energie en investering in slechts 6 jaar terugverdienen

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanwege de recordhoogte van energie- en brandstofkosten is de wereld op zoek naar kosteneffectieve oplossingen om af te stappen van olie en gas voor energiebehoeften.

Volgens een nieuwe studie van Stanford University is het misschien niet zo moeilijk is als we denken om naar hernieuwbare energiebronnen te gaan.

Na 145 landen te hebben onderzocht, hebben de onderzoekers verklaard dat het overschakelen naar schone energie en het elektrificeren van alle energiesectoren niet zal leiden tot black-outs of een stijging van de prijzen.

BEKIJK OOK
Nieuwe water- en vuilafstotende vloeistof doodt veel meer bacteriën in korte tijd

Volgens de studie zouden de prijzen zelfs onmiddellijk dalen en zouden alle kosten vooraf voor het overschakelen naar 100% hernieuwbare energie in slechts zes jaar worden terugbetaald.

De studie werd geleid door professor Mark Z. Jacobson, hoogleraar civiele en milieutechniek aan de Stanford University en directeur van het Atmosphere / Energy Program.

Professor Jacobson is al lang een voorstander van 100% hernieuwbare energie en publiceerde in 2020 een boek over het onderwerp.