fbpx

Wegblijven CKay buiten schuld van Global Music events 1

GFC NIEUWSREDACTIE- — CKay, de Afrikaanse artiest die als main act geplaatst is in de line-up van het Juicy Music Festival in Suriname, heeft afgelopen donderdag niet meer opgetreden.

Dit kwam door een overmachtssituatie, meldt Global Music Events 1.

Het was volgens de organisatie de bedoeling dat hij op 22 november in Suriname moest arriveren. Maar vanwege slechte timemanagement aan zijn kant arriveerde hij pas twee dagen erna in Suriname. Dit betekent dat de tickets die voor 22 november door de organisatie gekocht waren, verloren zijn gegaan.

Er is op de dag van vertrek opnieuw een business class ticket voor CKay gekocht bij de KLM. Doordat de loopband stuk ging, kon zijn koffer met kleren niet mee. Om die rede wilde hij in eerste instantie niet meer vliegen.

Na gesprekken te hebben gevoerd met zijn management, besloot de artiest toch te komen. Maar ook omdat hem erop is gewezen dat als hij niet zou komen, nadat hij een voorschot heeft gekregen, hij zich schuldig zou maken aan contractbreuk.

Otmar Gesser, CEO van Global Music Events 1, probeerde Ckay te overtuigen om toch te vliegen naar Suriname en dat is gelukt. Maar omdat CKay geen kleren bij zich had, wilde hij niet optreden.

Of de organisatie betaalde hem het dubbele van het resterend bedrag of hij zou het podium niet betreden. Voor andere oplossingen, waaronder het kopen van nieuwe kleding, was voor hem geen optie.

BEKIJK OOK
Gendercommissie VHP versterkt vrouwen met kennis over huiselijk geweld

Volgens zijn management stond de artiest niet open voor onderhandeling. Om zijn fans toch een optreden van hem te gunnen, besloot de organisatie te kijken hem toch financieel tegemoet te komen, helaas niet met het afgesproken bedrag. Dus weigerde de main act het podium te betreden.

“Ik vind het heel vervelend dat dit is gebeurd. Mensen noemen het oplichting, maar weten niet wat is gebeurd. En dat vind ik heel jammer. Ik begrijp wel dat de fans kwaad zijn, maar wij zijn niet hier om mensen op te lichten. We hebben tot op de laatste seconden geprobeerd om de artiest op zijn verantwoordelijkheid te wijzen, waaronder ook contractuele afspraken, maar het mocht niet baten”.

Global Music Events 1 BV heeft veel geïnvesteerd in vliegtickets, accommodatie en voeding voor de artiesten. Dit alles om Suriname een festival te gunnen. De andere buitenlandse artiesten zijn wel keurig aangekomen en hebben een goede show gegeven.

“Helaas heeft bovenstaande het einde van de festival overschaduwd, ondanks er overall een goede show is gegeven. De organisatie verontschuldigt zich voor deze situatie van onmacht en wil er alles aan doen om het goed te maken met Suriname.

“Wij hopen als organisatie dat het Surinaamse volk ons een tweede kans gunt om te wijzen waar wij voor staan”, aldus Gesser.

Foto: musicinafrica.net