fbpx

Waterproductiecentrum La Liberté in gebruik genomen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een belangrijke stap is gezet in de richting van optimale drinkwatervoorziening voor Commewijne.

Het zeer moderne waterproductiecentrum is op 10 december in gebruik genomen. De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en diverse regeringsfunctionarissen waren aanwezig voor de ceremoniële ingebruikname.

Het waterproductiecentrum te La Liberté is door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) in samenwerking met de Belgische drinkwatermaatschappij ‘De Watergroep’ opgezet. Hierbij wordt oppervlaktewater van de Suriname rivier met de techniek van reverse osmose gezuiverd.

Het is een ultramoderne, op afstand bedienbare installatie met een productiecapaciteit van 500 kubieke meter per uur, goed voor 12.000 huishoudens.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Te weinig water drinken vergroot de kans op hartfalen

Hierdoor kunnen omliggende gebieden als Peperpot, Meerzorg, Nieuw-Amsterdam, Alkmaar, Tamanredjo en de gebieden die daartussen liggen worden voorzien van gezond drinkwater. Dit met bijbehorende transport en distributieleidingen tot een lengte van 20 km.

BEKIJK OOK
BTW-sessies VSB druk bezocht

De installatie werd door president Santokhi met een muisklik in werking gezet. Het staatshoofd gaf in zijn toespraak aan dat dit slechts een verwezenlijking is van de vele projecten die de regering in spe heeft.

Marlon Oosterling, directeur van SWM, beaamde in zijn toespraak dat onder het beleid van regering Santokhi zaken vlot lopen. De SWM-topman gelooft dat een soortgelijk project in Moengo binnen ander halfjaar haalbaar is.

De SWM heeft ten gunste van de samenleving oplossingsmodellen uitgewerkt om andere delen van Commewijne van drinkwater te voorzien.

De directeur ziet graag kleinere oppervlaktewaterproductiecentra in andere delen van Suriname om het heel land van schoon water te voorzien met een betere druk.

Diverse volksvertegenwoordigers van Commewijne zijn hoopvol daar er met dit project eindelijk antwoord is op de nood die zo vaak in het parlement werd aangekaart.