fbpx

Te weinig water drinken vergroot de kans op hartfalen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Om het risico op het ontwikkelen van hartfalen te reduceren is het volgens onderzoek dat is gepresenteerd op het congres van de European Society of Cardiology (ESC) belangrijk om gedurende het hele leven voldoende water te drinken.

Mannen zouden gemiddeld twee tot drie liter water per dag moeten drinken. Bij vrouwen is dat ruim 1.6 liter tot 2.1 liter. Afhankelijk van de buitentemperatuur en activiteiten zou die hoeveelheid hoger moeten liggen.

Een ruim percentage personen  wereldwijd drinkt volgens onderzoek veel te weinig.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Vitamine D-tekort is een wereldwijd gezondheidsprobleem voor zwarte gemeenschap, blijkt uit nieuwe studie

Indien een persoon te weinig vocht consumeert, stijgt het serum natrium in het bloed.

BEKIJK OOK
Slapeloosheid verhoogt het risico op dementie bij oudere volwassenen

Volgens researchers  verbonden aan the National Institutes of Health in de Verenigde Staten van Amerika probeert het lichaam dat te compenseren door vervolgens water te besparen.

Hierdoor worden lichaamsprocessen geactiveerd waarvan bekend is dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van hartfalen.

Een expert van Constantin zegt aan GFC Nieuws dat voldoende water drinken niet alleen preventief werkt op het ontwikkelen van hartklachten.

“Er zijn nog tal van gezondheidsvoordelen die het voldoende hydrateren met water met zich meebrengt”, aldus de Constantin expert.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER