fbpx

Waka bun Terry!

INGEZONDENDinsdag 23 februari overleed Terry, onze geliefde reuzenotter.

In 2007 werd een complete otterfamilie verjaagd door ontbossing en graafwerkzaamheden. Helaas lieten de vluchtende otters daarbij een hulpeloze baby-otter achter. Gelukkig werd dit jong opgemerkt en naar de dierentuin gebracht.

We hebben het diertje met de papfles grootgebracht en in ons directiekantoor gehuisvest tot hij groot genoeg was om zelfstandig vis te eten. Het kostte Terry geen enkele moeite om de lieveling van de dierentuin te worden. Personeel en bezoekers waren dol op hem met zijn malle fratsen en zijn vocale uitbundigheid.

Omdat reuzenotters zeer sociale dieren zijn en wij graag een vriendinnetje voor Terry wilden vinden, bood een Duitse dierentuin ons een vrouwtjesotter aan. En zo kwam Bella in Terry’s en ons leven. Daarvoor was het wel nodig dat er een mooie natuurlijke omgeving voor dit liefdeskoppel gebouwd werd.

Bella en Terry waren vanaf 2014 onafscheidelijk en hebben voor veel kijkplezier gezorgd bij de bezoekers.

BEKIJK OOK
Leerkracht Sanatan Dharmschool onder psychische behandeling vanwege seksueel molest en rancune op de werkvloer

Afgelopen weekend werd Terry ziek. Hij wilde niet meer eten, niet meer spelen en trok zich terug in het binnenverblijf. Ondanks de goede en intensieve verzorging knapte hij niet op en besloot de dierenarts tot nader onderzoek.

Een röntgenfoto werd gemaakt en een operatie bleek onvermijdelijk, omdat er een gaatje in de darm zat. Helaas heeft Terry deze operatie niet overleefd tot groot verdriet van ons allemaal.

Laat het een troost zijn dat Terry een prachtige leeftijd heeft bereikt van bijna veertien jaar. Zeer uitzonderlijk voor een reuzenotter.

We hebben een aardig afscheid van Terry genomen en hebben zijn vriendinnetje Bella daar als eerste de gelegenheid voor gegeven. Dit heeft haar zichtbaar rust gebracht en we hopen dat zij dit gemis kan hanteren.

Wij, Bella, personeel en trouwe bezoekers, zullen hem allen heel erg missen.

Waka bun Terry.

BEKIJK OOK: Dierenmishandelaars in Suriname moeten veroordeeld worden