fbpx

Dierenmishandelaars in Suriname moeten veroordeeld worden

INGEZONDEN- Personen in Suriname die dieren mishandelen moeten vervolgd worden. Indien schuldig, moeten er fikse celstraffen worden opgelegd.

Bij lichte vormen van geweld tegen dieren zouden hoge boetes kunnen volstaan. Het mag niet zo zijn dat mishandelaars in ons land vrij en blij hun gang kunnen gaan zonder ferme strafconsequenties daaraan te verbinden.

Sommige personen maken er een gewoonte van om hun hond hard te slaan met een bezemsteel of stok wanneer die niet gehoorzaam is. Anderen stoppen hun huisdier dag en nacht in een kleine kooi zonder voldoende bewegingsruimte.

En dit soort mishandelingen heb ik jammer genoeg vaker zelf kunnen aanschouwen.

Ik heb zelfs een geval gehad van mijn overbuurman die zag dat zijn hond aan het paren was met een andere van de buurt. Terwijl de honden “vastzaten” aan elkaar had hij het lef om emmers water op ze te gooien en met een stok op ze in te slaan. Pure dierenmishandeling!

OOK INTERESSANT
Grote groep vaktechnische krachten afgeleverd door SAO

Onze huisdieren hebben net als mensen ook recht op bescherming!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Een dikke voldoende voor twee hardwerkende ministers in Suriname, ze steken erbovenuit