Waarschuwing voor Nederlandse mannen: stuur niet zomaar geld naar vrouwen in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE-  Aan mannen in Nederland wordt het dringende advies gegeven om geen geld naar vrouwen in Suriname te verzenden, mits ze zeker weten dat de ontvangers te vertrouwen zijn.

Dat staat in een verklaring van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC)die naar GFC Nieuws is gestuurd.

Het VrouwenCollectief krijgt de laatste weken steeds meer informatie van gevallen waarbij vrouwen in Suriname via het internet misbruik proberen te maken van de goedgelovigheid, kwetsbaarheid en goedheid van desperate single heren in Nederland.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nederlandse man stuurt duizenden euro’s voor “vriendin” in Paramaribo die gehuwd blijkt te zijn

Het KSVC heeft intussen al enkele vrouwen uit Paramaribo en Commewijne in beeld die meerdere heren in het buitenland tegelijkertijd aan het lijntje houden.

Met romantische berichten wordt gepoogd de heren verliefd op hen te laten raken, wat vaak ook lukt.  De beweegredenen van deze dames zijn om er financieel beter van te worden. Vervolgens wordt er om geld gevraagd.

“Stuur niet zomaar geld naar een vrouw in Suriname die u niet persoonlijk hebt ontmoet. Er zijn momenteel veel van hen die met verkeerde intenties contact zoeken met mannen in Nederland. Wees daarom op uw hoede”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KSVC vindt het een kwalijke zaak dat een groep oneerlijke Surinaamse geldzoekers het goede imago van de Surinaamse vrouw in het buitenland beschadigen.

Overige berichten