Nederlandse man stuurt duizenden euro’s voor “vriendin” in Paramaribo die gehuwd blijkt te zijn

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 57- jarige Nederlandse man uit Heerhugowaard heeft ongeveer 3200 euro gestuurd naar een vrouw die woont in Paramaribo met wie hij dacht een liefdesrelatie te beginnen.

De 22- jaar jongere Surinaamse vrouw wordt nu beschuldigd van oplichting en het doelbewust achterhouden van belangrijke informatie.

De twee hadden elkaar via het internet leren kennen en hielden frequent contact met elkaar. Het was de bedoeling dat de “vriendin” naar Nederland zou afreizen zodra de coronamaatregelen zouden versoepelen om zo meer inhoud te geven aan de relatie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse mannen willen nachtclub Diamond snel weer open want ze kunnen niet meer wachten

Een lid van het KSVC zegt zegt aan GFC Nieuws dat de man er achter is gekomen dat de dame al getrouwd is met een man in Suriname. Ze is nota bene moeder van drie kinderen.

Het slachtoffer uit Nederland rook onraad nadat de vrouw al maandenlang weigerde om belangrijke papieren voor de aanvraag van haar visum in orde te maken.

Volgens het KSVC had ze nooit de intentie om naar Nederland te gaan, maar vroeg ze wel steeds geld aan de Nederlander om in haar levensonderhoud te voorzien. Een kennis van de man heeft het KSVC benaderd om in deze zaak te bemiddelen.

De Nederlander eist al zijn geld terug maar heeft juridisch niet veel mogelijkheden.

Het VrouwenCollectief doet een oproep aan mannen in het buitenland om geen geld te sturen naar onbekende vrouwen in Suriname.

“Wij krijgen regelmatig klachten van mannen in Nederland die vertellen dat ze zijn belazerd door zogenaamde internetvriendinnen die wonen in Suriname”, aldus Jennifer Atmo die verbonden is aan het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.

Overige berichten