fbpx

Waarom vrouwen snel minder aantrekkelijk worden bij mannen als ze huilen van verdriet

GFC LIFESTYLEREDACTIE-  Dat vrouwen die huilen omdat ze verdrietig zijn een directe invloed kunnen hebben op de aantrekkingskracht die ze uitoefenen op mannen is al langer bekend binnen de wetenschap.

Maar wat is de precieze reden hiervan?

De mens reageert sterk op verschillende prikkels zoals geluiden, licht, aanrakingen, de wind, reuk, smaak, beelden, maar ook nog via vaak niet zichtbare of voelbare moleculen die het lichaam vrijgeeft.

Deze hebben zonder dat men dat door heeft een sterke invloed op jezelf en anderen in je omgeving.

“Zo geeft een mens via de adem, tranen en het zweet feromonen af die ook van invloed zijn op verschillende fysieke lichaamsprocessen, onder meer de hormonale huishouding evenals emoties van anderen”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Geslachtsdeel man permanent misvormd na 2 weken aan hangslot

“Dat is het geval bij zowel mannen en vrouwen”.

“Vrouwen zijn zelf in staat om met hun tranen van verdriet te zorgen voor een reductie van het testosteronniveau van mannen, zegt de befaamde Amerikaanse professor Andrew Huberman van Stanford Universiteit op zijn kanaal.

OOK INTERESSANT
Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste met meest tevreden clienten, aldus onderzoek VrouwenCollectief

Nature publiceerde  ruim tien jaar geleden ook al een onderzoek over de invloed van deze ‘verdrietige tranen’.

In het onderzoek keken vrouwen alleen naar trieste films en vingen ze hun eigen tranen op met een flesje dat ze onder hun oog hielden. Later snoven 24 mannen potten met ofwel de tranen van de vrouwen of een (placebo) zoutoplossing die over de wangen van de vrouwen was gedruppeld.

Mannen die tranen snuiven, beoordeelden foto’s van vrouwengezichten als minder seksueel aantrekkelijk dan mannen die een zoutoplossing snoven, maar hun gevoelens van empathie waren onveranderd, meldde nature.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER