Waarom Schiphol de nummer één werkplek is voor veel Surinamers in Nederland

schiphol airport

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Amsterdam Schiphol Airport heeft zich ontpopt als de favoriete werkplek voor veel nieuwkomers uit Suriname in Nederland.

Met name in de beveiliging en dienstverlenende branches wordt deze trend sterk waargenomen.

Dit blijkt uit een recente mini-enquête die is uitgevoerd door het KIVC.

Van de 56 respondenten die recentelijk in de Randstad zijn komen wonen, koos een meerderheid van 41 Schiphol als hun voorkeurswerkplek.

De geënquêteerden kregen een lijst van vijf potentiële arbeidsplekken voorgelegd, waarbij Schiphol op de eerste plaats eindigde.

Jennifer Atmo, voorzitter van KIVC, benadrukt de opmerkelijke aanwezigheid van Surinamers op Schiphol.

“Het is duidelijk dat er relatief veel Surinamers op de luchthaven werken. Het lijkt erop dat de internationale omgeving, in combinatie met de aanwezigheid van veel landgenoten, voor velen een prettig gevoel geeft.”

Bovendien speelt het loonaspect ook een rol in deze voorkeur. Bijvoorbeeld, functies binnen de beveiliging zijn niet alleen cruciaal voor de luchthaven, maar betalen ook relatief goed. Dit kan voor velen een extra motivatie zijn om voor Schiphol te kiezen.

OOK INTERESSANT
Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste met meest tevreden clienten, aldus onderzoek VrouwenCollectief

“Het lijkt erop dat Schiphol niet alleen een hub is voor internationaal reisverkeer, maar ook een smeltkroes van culturen en een thuisbasis voor vele Surinamers die een nieuwe start maken in Nederland,” aldus Jennifer Atmo.

Foto ter illustratie.