fbpx

Waarom 7 van de 10 vrouwen mannen met grijs haar aantrekkelijk vinden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Verschillende onderzoekingen, waaronder één van de populairste datingsites match.com, hebben uitgewezen dat meer dan 70 procent van de ondervraagde vrouwen houden van mannen met grijs haar, mits zij er niet veel te oud en onverzorgd uit zien.

Maar wat is de reden dat zoveel dames deze heren bijzonder aantrekkelijk vinden? Volgens de Amerikaanse influencer Zadana komt het veel vaker voor dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot rijpere mannen.

Aan GFC Lifestyle legt ze uit dat een ruime meerderheid dames meer gevoelens van geborgenheid ervaart bij mannen die op hun vader lijken. Zij sluit niet uit dat dit één van de redenen kan zijn dat grijs haar zo in trek is.

BEKIJK OOK
Mannenvoeten zijn niet mooi, open sandalen dragen is een 'no go'

Haar bewering wordt ondersteunt door wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van St. Andrew’s in Schotland. Onderzoekers kwamen ongeveer tot dezelfde conclusie.

“Ik heb veel vriendinnen die nog geen 25 jaar oud zijn en mij eerlijk vertellen dat zij liever een man ouder dan veertig of vijftig jaar daten dan jongens van hun eigen leeftijd of jonger. Zij voelen zich veiliger bij mannen met veel meer kennis en levenservaring”, aldus Zadana.

Foto ter illustratie.